4C

4C

За версією Michael Smart з Muck Rack є 4С, за якими журналісти оцінюють інформацію від PR-спеціалістів. Раніше писала у словнику термінів, що журналісти називають піарників sources (джерела). Якщо пропустили словник, то ще багато цікавого.

 4С:

Credentials (нагороди, досягнення, бекграунд. Наприклад, для пітчингу програми можна сказати про рейтинг або кількість завантажень, для пітчу колонки від СЕО можна вказати досвід на такій позиції та професійні успіхи)

Clarity(мінімум професійного жаргону та канцеляризмів. Навіть якщо текст про інновації в космосі, суть має бути зрозуміла відразу. На своєму курсі розповідаю про «американський» підхід під назвою Oprah Speech, коли ви повинні розповісти про свій бізнес/ідею/продукт так, начебто ви на шоу Опри Вінфрі і всім у студії зрозуміло, про що йдеться)

Convenience (Зробіть комунікацію максимально зручною для журналіста: текст розбивайте на абзаци та буллети, не надсилайте великі вкладення, додавайте посилання на джерела та додаткові матеріали, залишайте свої контакти для швидкого зв'язку)

Content (це основний пункт у комунікації з пресою. Критерії гарного контенту: своєчасність, новизна та релевантність аудиторії).

Від себе я б ще додала 5-у С:

Credibility (журналісти, як і всі люди, схильні довіряти тим, кого знають особисто або знайомі з компанією, для якої працюють PR-фахівці. Ну або хоча б перший холодний лист виглядає професійно).

Якось попався смішний твіт, як журналіст вагався: натискати на посилання у пітчі чи ні, бо було схоже на фішинг.

Іноді мені здається, що у цьому світі все проти нас, колеги! 

Made with