#Newsjacking

#Newsjacking

Newsjacking — це використання актуальних новин та інфплеплесків для промо свого продукту. Така PR-тактика дає чудову можливість отримати додаткову увагу до бренду/компанії/продукту на тлі популярної інформації.

Буквально днями ми в компанії готували реліз популярної програми CleanMyMac X з новим редизайном та доступністю на нових комп'ютерах Apple Silicon M1.

Як і належить, інформацію про майбутній реліз почали розсилати пресі задовго до релізу, щоб журналісти встигли підготувати новину, поставити запитання чи протестувати продукт.

5 днів тому в інфополі вривається новина про те, що на Макінтошах з'явився новий вірус Silver Sparrow, і що дивно, останні моделі маків з чіпом M1 теж схильні до цього вірусу.

CleanMyMac X вміє визначати новий вірус на маках, про що ми з командою негайно повідомляємо наші контакти в медіа. На цю інформацію добре реагують журналісти, які пишуть про технології.

Автор статті на Forbes виносить навіть цю інформацію у заголовок, а журналіст Macobserver взяв у роботу новину про новий дизайн CleanMyMac тільки після того, як дізнався, що програма може виявити новий вірус та видалити його:

Importantly, the update also allows the app to remove the recent Silver Sparrow malware plaguing Mac users.

Нарешті кейс з newsjacking є і в моїй практиці, бо я стільки розповідала про нього на своїх лекціях.

#metrics

Made with