Шрифт Calibri та інсайти PR кампанії запуску шрифту Fixel

Шрифт Calibri та інсайти PR кампанії запуску шрифту Fixel

З понеділка вся комунікація в Держдепартаменті США відбувається … шрифтом Calibri.

Antony Blinken інформував всіх, що шрифт Times New Roman, яким користувалися з 2004 року в офіційних документах, тепер замінено на Calibri через accessibility: it is simpler and easier to read, especially for those with dyslexia or aging eyes.

Цікаво, що новина розлетілася з твіту журналіста, який виклав скріншот з офіційної комунікації Блінкена. Тепер знаю, як це виглядає 🤓

Крім стандартних медіа, що пишуть про політику: The Washington Post, новину підхопили технологічні видання The Verge, TechCrunch, Wired (так би вони про стартапи з України писали).

🐱 Нещодавно ми в MacPaw анонсували запуск наших брендових шрифтів Fixel та Hoover, що були названі на честь офісних котиків, а шрифт Fixel можна використовувати безкоштовно.

🔖 Трошки інсайтів з PR кампанії:

 1. Розділили запуски на різні ринки (окремо українську та західну аудиторію).

 2. Запускали новину в Україні в День української писемності та мови (досить символічно, а медіа охоче підхоплювали новину).

 3. Новину висвітили місцеві медіа, але величезний буст дав TikTok. Одна блогерка помітила появу шрифту Fixel та зробила безкоштовний огляд. Органіка, яка дала нам 50% всіх скачувань. Не ігноруйте нові канали.

 4. Аналітика обов’язкова. Міряли заходи з різних джерел на сайт та загальну кількість скачувань шрифту Fixel.

 5. Використовували синергію каналів, коли про шрифт виходили і статті в earned media, і в соцмережах (як компанії, так і дизайнерів).

 6. Запартнерилися з Prjctr, в якого велике профільне community дизайнерів. За допомогою шрифту Fixel творилися дизайни для проєкту Поетичний постер. Там краса!

 7. Щодо outcomes всієї кампанії з запуску шрифтів в Україні результати вже тішать: шрифт Fixel використали у новому українському виданні Медіамейкер (для сайту, дизайну обкладинок і в соцмережах), а український стартап «Друкарня» використовуватиме шрифт на своєму сайті.

🇺🇦 Також ділюся свіжою добіркою українських безкоштовних шрифтів: Fixel, Irpin Type, Lutsk та Kyiv Region та інших, які вже можна використовувати в креативах.

І нагадую, що писати Блінкену тільки Calibri. Я попереджала 😌

Made with