#embargo

#embargo

Крик душі журналістки TechCrunch про піарників, які надсилають новину під embargo в різні видання з різним часом і не попереджають про це.

Перше медіа, що опублікувало новину, отримує більше трафіку, оскільки на нього посилатимуться всі інші, тому час важливий.

https://twitter.com/ingridlunden/status/1438122329486282762?s=21

Нагадаю, що embargo – це заборона на публікацію до певного часу. З embargo можна працювати тільки якщо інша сторона (журналіст) підтвердила згоду на embargo.

Є низка медіа, які не працюють з embargo.

Інша тактика — exclusive, але тут теж треба бути максимально чесними та прозорими з журналістами, щоб обіцяний ексклюзив не опинився у 5 видань одночасно. На те це і exclusive, щоб бути ексклюзивно у когось одного. Я якось писала про терміни у роботі з media.

https://t.me/pr_pub/66

Будувати стосунки на брехні — погана ідея як для особистих, так і професійних. Така тактика не далекоглядна. Максимум, на що можна розраховувати в такому разі — це публікація в медіа та вічний бан від журналіста, який виявить, що час embargo у різних видань був різний. У терміні PR 2 компонента та у Relations важлива роль.

Made with