Розсилки. Curated newsletters

Розсилки. Curated newsletters

Розсилки (curated newsletters) стають все популярнішими і можуть стати будь-яким типом каналу комунікації за моделлю PESO (paid, earned, shared, owned). Хотіла б зупинитися на розсилках як earned канал.

Чим хороші розсилки:

Фокус. Як правило, присвячені певній тематиці, що полегшує вибір розсилок для роботи. Сьогодні можна знайти як розсилки про стартапи у виноробстві, так і про зміну клімату.

Відфільтрована за інтересами аудиторія. Завдяки куруванню контенту розсилку читає аудиторія, в інтереси яких потрапляє тематика розсилки. Наприклад, ви шукаєте увагу інвесторів. Так, пропадаючи в розсилку для інвесторів, ви отримуєте доступ відразу до своєї ЦА, що не завжди може дати публікація в медіа.

Охоплення. Розсилка The Morning Brew вже може конкурувати з медіа по охопленням. Сьогодні на них підписано понад 2,5 мільйона, а кількість авторів з різних тем перевалила за 30.

Розсилки роблять як великі редакції, так і індивідуальні автори, тому у читачів більша лояльність до розсилки та довіри експертизі автора немає упередженості, що все проплачено, як у ЗМІ

Журналісти часто підписані на профільні розсилки, і потрапити на їхні радари часто простіше через curated newsletters, ніж у потоці інфошуму в медіа.

Як працювати з розсилками:

1. Підписатися на розсилки, що цікавлять вас, щоб розуміти стилістику, подачу і регулярність контенту.

2. Пітчити ваш контент редакторам розсилки, якщо тематика релевантна.

УВАГА! Формат розсилки, як правило, передбачає короткі підведення до новин, а не написання статті на цю тему, тому пітчити краще вже опубліковану історію (в інших медіа або навіть на вашому сайті). Так редакторам легше оцінити привабливість новини та достатньо розмістити посилання на новину з підведенням у своїй розсилці

Інструменти пошуку розсилок:

 • NewsletterHunt

 • Inboxreads

 • Substack Discover

 • Getrevue Discover

 • LetterList

 • Radletters

 • FindNewsletters

У розсилках можна працювати як з paid каналом, але про це наступного разу.

Made with