Шлях у The Verge

Шлях у The Verge

Учора на своїй лекції PR Summer School розповідала про проактивний підхід до коментарів у пресі та HARO. Буквально за кілька годин вийшла стаття з експертними коментарями інженерів MacPaw на the Verge

На цьому прекрасна історія могла закінчитися, але все ж таки прочитайте.

Щороку, напередодні конференції Apple для розробників WWDC, ми з командою пишемо в медіа і нагадуємо, що готові надати експертні коментарі на тему від інженерів MacPaw. Їх близько 100 у команді, і експертність не викликає сумнівів. Так, коментарі вже виходили на CNBC, Lifewire, Apple Insider.

Цього року надійшла відповідь від журналістки the Verge, що хоче отримати від розробників MacPaw коментарі за новою версією Swift playgrounds. Найцікавіше, що журналістці ніхто цього року не писав

Підняли листування з інтересу. Виявилося, що вона відповіла на лист річної давності! А рік тому вона розміщувала запит на коментарі про WWDC у HARO. Але через різницю в часі та велике завантаження тоді не встигли з дедлайном для коментаря. Проте відповіли тоді, хоча було вже неактуально.

Актуально стало через рік…

Висновки:

 1. HARO таки працює (у моїй практиці це далеко не єдиний випадок)

 2. Використовуйте ключові слова у темі листа. Підозрюю, що журналістка так відфільтрувала повідомлення (за наявності WWDC у темі листа) або ще минулого року створила папку з листами на цю тему.

 3. Будьте проактивні (самі пропонуйте коментарі щодо актуальної для журналістів теми).

 4. Заручіться підтримкою експертів та найкращою командою (наші інженери давали коментарі у п'ятницю ввечері, коли весь Київ насолоджувався барами)

 5. Будьте наполегливими та терплячими (від першої точки контакту до публікації пройшло більше, ніж 365 днів)

Made with